25 Ağustos 2009 Salı

BİZ ARICILAR HER ŞEYİ BİLİRİZ!

Arıcı arkadaşlara birliklere üye olun dediğimde bana ne verecek diyorlardı. Çünkü her şeyi biliyorlardı. Evet, arıcılar her şeyi bilirler! Gittiğimiz konferanslarda uzmanların her biri ayrı ayrı konularda bizleri bilgilendirirken biz de her şeyi biliriz. Dünyanın tanıdığı sayılı bilim adamlarından Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU "Kolonide bal verimini artırmak" üzere, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadriye SORGUN "Arı ürünleri" üzerine, Uludağ Üniversitesi’nden İbrahim ÇAKMAK "Arı davranışı ve varroa mücadelesi" üzerine, İstanbul Üniversitesi’nden Hayrettin AKKAYA "Arı hastalıkları" üzerine , Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. İrfan KANDEMİR "Arı biyolojisi" üzerine, 19 Mayıs Üniversitesi’nden Gülten BULUT "Ana arı üretimi" üzerine çalışırken biz arıcılar her şeyi biliriz!
     Her işin çırağı olan hiçbir işin ustası olamaz. Arıcılıkta mutlaka çıraklıktan ustalığa geçilmesi gerekir. Arıcı arkadaşlar biliyorum dediğiniz anda bitmişinizdir çünkü öğreneceğiniz hiçbir şey yok demektir. Gelişen teknolojiden her sektör faydalandığı gibi arıcılıkta da müthiş gelişmeler olmaktadır. Sakın ola ki arıcılıkta her şeyi biliyoruz demeyin hala öğreneceğimiz çok şey vardır.

1 yorum:

  1. merhaba hasan abi senin bu yazdıklarını çoktaaann aşmış olan arkadaşlar var görüyoruz,yukarıda yazmış olduğunuz kişileri hiçe sayıp kendilerine mecliste olmayan bir makam arayış içinde olan arkadaşlar var.Ne diyelim allah herkesin gönlüne göre versin.Gelecek sezonun tüm arıcı arkadaşlara bereketli olaması dileğiyle......

    YanıtlaSil