21 Ağustos 2009 Cuma

ARILARDA SONBAHAR BAKIMI




     Gündemi takip ederek arıcı arkadaşlara yapılması gerekenler hakkında bildiğimiz kadar bilgilendirme yapmayı kendimize görev sayıyoruz. Bir önceki yazımız varroa mücadelesi idi. Zonguldak Arıcılar Birliğinin Bakacakkadı 100. Yıl Tesislerinde “Sonbahar- Kış Bakımı, Balda Kalıntı ve Dünyadaki varroa ilaçları” hakkında semineri vardı. Çevredeki birçok arıcı katıldı. Katılımın kalabalık olması çok sevindiriciydi. Geniş bilgi Selahattin başkanımızın sitesinde var. Çok saygı değer konuşmacılar arılığımı ziyaret ederek anı defterime yazdıkları güzel satırlarla beni onurlandırdılar. Ben Muhsin Hoca’mı birçok kez dinledim ve onun sistemini 2 seneden beri uyguluyorum ve sizlerle de paylaştım (Destek ve üretim kolonisi) . Her seminerden mutlaka bir bilgi edinsek mutlu oluyoruz. Benim buradan öğrendiğim erken sonbaharda teşvik şuruplamasını çok güzel yapmalıyız. Havaların iyi gittiği şu günlerde bol bol teşvik şuruplaması yapmalı, havalar soğumadan arının sırlamasını sağlamalıyız. Önümüzdeki zamanlarda arıların kışa hazırlanmasını daha detaylı anlatmak dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.

4 yorum:

  1. Güzel bir ortam olduğu belli. Ancak boynunda gözlüğü olan o genç ağabeyimiz sadece salata yemiştir umarım.

    YanıtlaSil
  2. Sayın Halil Bey ben sizden çok şey öğrendim. Benim siteyi ziyaret etmeniz beniçok menun etti. Gözlüklü ağabeyimiz ev sahibi olduğu için kokusu ile doydu :) sizleri de bekleriz iyi günler.

    YanıtlaSil
  3. Değerli kardeşim, seminerde ve sonrasında gösterdiğin ilgiye çok çok teşekkür ederim. Başka bir zamanda arılıkta çay içmek için geliriz inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Hasan Beye gösterdiği misafirperverliği için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil