27 Temmuz 2012 tarih ve 28366 sayılı bal tebliği
Madde 1: Bu tebliğin amacı balın tekniğine uygun
hijyenik şekilde üretilmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi
aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir.
Madde 13: Etikete
“ 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemelidir.” İfadesi yer alır.
ğ) Hammadde
ambalajı üstünde Arıcı Kayıt Sistemine kayıtlı olan işletmeye ait hammaddenin
kaynağını işaret edecek TÜRKVET Kayıt sisteminden alınan işletme numarası
bulunur.
Değerli
arıcılar amaç; tarladan sofraya
izlenebilir bal. Biz üreticilere 01.01.2013 itibari ile daha büyük
sorumluluklar yüklenmiştir. Tahlil ücretleri çok pahalı. 10 seneden beri tahlil
yaptırıyorum. Her üreticinin yaptırabilmesi için çözüm bulmak gerekir. Birçok
üniversiteye çalışma yapmaları için kestane balı gönderdim. Sonuçlarını izin
verirlerse sizlerle paylaşırım. Sayın Cevat Hocam verdiğim kestane balında
yaptığı çalışmasını sizlerle paylaşmama izin verdi.
“
Kestane balın antibakteriyel özelliği ( mikrop öldürücülüğü) ile ilgili çalışmamızda kestane balı gram pozitif
ve gram negatif ( pseudomones, staph, E-coli, strep) bakterileri inhibe ettiği
görünmektedir ( mikropların üremesini önlediği görülmüştür).
Sonraki
çalışmaları bana ulaştıracağı sözünü verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Dr. Cevat NİSPET beye teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim.
Yaptığınız bilinçlendirmeler için teşekkür ederim,inşallah diğer hocalarımızda Cevat bey hocamız gibi paylaşımcı olurlar ve bizleri aydınlatırlar,,kolaylık ve başarı dileklerimle
YanıtlaSil