29 Ocak 2013 Salı

BAL TEBLİĞİ


                  27 Temmuz 2012 tarih ve 28366 sayılı bal tebliği
Madde 1:  Bu tebliğin amacı balın tekniğine uygun hijyenik şekilde üretilmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir.
Madde 13: Etikete “ 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemelidir.” İfadesi yer alır.
ğ)   Hammadde ambalajı üstünde Arıcı Kayıt Sistemine kayıtlı olan işletmeye ait hammaddenin kaynağını işaret edecek TÜRKVET Kayıt sisteminden alınan işletme numarası bulunur.
                Değerli arıcılar amaç;  tarladan sofraya izlenebilir bal. Biz üreticilere 01.01.2013 itibari ile daha büyük sorumluluklar yüklenmiştir. Tahlil ücretleri çok pahalı. 10 seneden beri tahlil yaptırıyorum. Her üreticinin yaptırabilmesi için çözüm bulmak gerekir. Birçok üniversiteye çalışma yapmaları için kestane balı gönderdim. Sonuçlarını izin verirlerse sizlerle paylaşırım. Sayın Cevat Hocam verdiğim kestane balında yaptığı çalışmasını sizlerle paylaşmama izin verdi.   
                “ Kestane balın antibakteriyel özelliği ( mikrop öldürücülüğü)  ile ilgili çalışmamızda kestane balı gram pozitif ve gram negatif ( pseudomones, staph, E-coli, strep) bakterileri inhibe ettiği görünmektedir ( mikropların üremesini önlediği görülmüştür).
                Sonraki çalışmaları bana ulaştıracağı sözünü verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Dr. Cevat NİSPET beye teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim.
                

1 yorum:

  1. Yaptığınız bilinçlendirmeler için teşekkür ederim,inşallah diğer hocalarımızda Cevat bey hocamız gibi paylaşımcı olurlar ve bizleri aydınlatırlar,,kolaylık ve başarı dileklerimle

    YanıtlaSil