26 Haziran 2012 Salı

ARICILIK ZOR ZANAAT

                           ÇILDIR GÖLÜ                                                                 ANİ HARABELERİ
                                                                            
      Kestane balının nektar akışının devam ettiği günlerde Ardahan’da öğretmenlik yapan oğlumu ziyaret ettim. Yatırımların geri dönmesi çok güzel. Kars’taki Ani Harabeleri’ni gezdirdi. Yol üzerindeki gezginci arıcılarla sohbet etme fırsatı bulduk. Yaylalarda çadır içerisinde tek başına zor şartlarda bal üretimi yapmak için uğraş veriyorlar. Ardahan’da Kafkas arı gen merkezine ziyaret ettik. Yetkililerden bilgi aldık. İlgilendiler, kendilerine teşekkür ederiz. Öğrendiklerim benim daha önce yazmış olduğum “Arı Irkları” başlıklı yazımda olduğu gibidir. Yüksek rakımlarda verimlidirler. Ardahan Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sayın İlhan Evliyaoğlu’nu  ziyaret ettik. Yönetim kuruluyla tanışma fırsatı bulduk, çok sıcak karşılandık. Çok güzel sohbet etme şansı yakaladık.


    Başkan Sayın İlhan Evliyaoğlu ve yönetim kuruluna bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.
    Bu arada yöresel tatlardan mahrum kalmadık. Gezi bizde güzel izlenim bıraktı. Gezmek güzeldi.




3 yorum:

  1. Sayın Kalpaklı sosyal olduğunuzda bazı olaylar kendiliğinden çözülüyor ve yaptığınız herişten ziyadesiyle zevk alıyorsunuz,oğlunuzada görevinde başarılar diler,verimli bir sezon geçirmenizi dilerimn.Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınızın hepsi çok güzel başarılı bir bloğunuz olmuş ice blue olarak başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  3. kestane balı üretimi yaptığınızı görüyorum fiyatları nasıl pahalımıdır ?

    YanıtlaSil