17 Ekim 2011 Pazartesi

GEZMEK VE ÇALIŞMAK



                                                                                   

     Gezmek :  Hava almak, hoş vakit geçirmek amacıyla bir yere gitmek, herhangi biçimde gezinmektir. Yorucu bir sezondan sonra hem dinlenmek hem yeni yerler görmek için yaptığımız gezi çok güzel geçti. Tarihi yerleri görmek, geçmişi yaşamak güzeldi. En güzeli de cep telefonlarının çekmemesi ve bir hafta kafa dinlemekti. İmkanı ve zamanı olan için gezmek güzel.


Girne çıkartma plajı

                                               
                                                                     
                           
   
                                                         Kaldığımız Savoy otel

 
                                              Barış ve özgürlük anıtı: Girne



Mayına basan tankımız     


  Lala Mustafa Paşa Cami Magosa 
                     




Girne Kalesi

                           

 

     Çalışmak: Bir şeyi oluşturmak veya ortaya çıkarmak için emek harcamaktır. Dinlendikten  sonra arılarla çalışmak çok güzel. İnsan zevkle çalışıyor. Varroa mücadelesi için formik asit uygulaması yaptık. Uygulama için sıcaklığın 15- 20 derece olması gerekiyor. Kilitli buzdolabı poşetine zımba ile 4 tane delik açıyoruz, içine yerleştirdiğimiz pamuklu bezlere 30 gram %65lik formik asidi veriyoruz. 7 gün ara ile 3 defa uyguluyoruz. Mükemmel sonuç alıyoruz özellikle polenli veya tel ızgaralı kovanlarda, çekmecelerde sonucu daha iyi görebiliyoruz. Ana arı kayıpları yaşamadık. Bağışıklık yapmadığı için uzmanların özellikle geçmemiz gereken organik asitlerle varroa mücadelesini arıcılara tavsiye ederim. Eldiven, gözlük ve maske unutulmamalı. Saygılarımla






  

1 yorum:

  1. Sayın Kalpaklı gittiğiniz yer sırmıki isim belirtmemişsiniz,iyi gezmeler ve eğlenceler,çalışmak kadar gezmekte lazım,arılarınızında kışlatmasını kayıpsız olarak geçirmenizi diler saygılar sunarım.

    YanıtlaSil