31 Mayıs 2010 Pazartesi

Fotoğraflar Anıları Tazeler






        1975-76 yılı mezunu Zonguldak Sanat Okulu mezunu elektrik bölümü sınıf arkadaşları hocamızla beraber Amasra'da bir araya gelerek eski anıları tazeledik.Çok güzel bir gün yaşadık.Tekrar bir araya gelmek dileğiyle ayrıldık.

28 Mayıs 2010 Cuma

BALA HAZIRIZ


        Ana,destek ve üretim kovanları                                                       Kara kovan çıtaları
        

       Arıcıların tek düşüncesi bal akımından önce arılarını yeterli yoğunluğa ulaştırmaktır.Üretim kovanlarını destek kovanlarından takviye alarak yeterli düzeye getirdik,destek kovanlarından ana arı ürettik.Bal için arılarımızı hazırladık.Biz bize düşeni yaptık,bundan sonrası bizim dışımızda.
      Hikayeyi hepiniz bilrsiniz.Adamın evli iki kızından, önce biri ziyarete gelir.Nasılsınız diye sorduğunda baba bütün arazilerimize buğday ektik.Önümüzdeki bir ay yağmurlu geçerse inşallah ürünümüz çok güzel olacak.Babası iyi kızım demiş.İkinci kız ziyarete gelir.Nasılsınız diye sorduğunda,baba harmanların hepsine tuğla kestik.Bir ay yağmur yağmaz, aşırı sıcaklar olursa çok güzel hasatımız olacak. Babası iyi kızım demiş.Hanımıyla başbaşa kaldıktan sonra Allah ikinizin de gönlünüze göre versin demiş.
     Haziranda 20-25 günlük kestane akımında arıcılar aşırı sıcaklığı ve yağmuru istemezler heralde.Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Ürününüz bol olsun.

4 Mayıs 2010 Salı

ATEŞE DALDIK


    Yukarıdaki ateş arılığımda bulunan mangal ateşidir. Zonguldak Arıcılar Birliği olan genel kongresinde sayın Selahattin Başkan’ın isteği ile yönetim kuruluna girdik. Fotoğraf her şeyi anlatıyor,yazıya gerek yok.Dereye ıslanmak için, ateşe yanmak için dalınır.
  Ünlü yazar: "Başarı ve mutluluk bir arada olmaz." diyor. Günün yazısında, başarı istediğini elde etmek, mutluluk elde etiğini sevmektir yazıyor. Arıcılarla deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Peteklerin nasıl saklanacağını yazmıştım. Çok güzel sonuçlar aldım. Kabartılmış peteklerde fire vermedim. Arıları bal akımına hazırlamak gerekir. Bizim yörede üretim kovanlarına takviye yapma zamanı. Üretici arkadaşlar ürününüz bol olsun.