19 Eylül 2010 Pazar

VARROA MÜCADELESİ

                                                                                                                  
    Arı kovanlarıma bal sezonundan sonra, ramazandan önce varroa için fulumetrin ham maddeli ilaç koymuştum. Bayramdan sonra ABvarC tabletle arılarıma varroa mücadelesi yaptım. Varroa mücadelesini on iki aya yaymalıyız. Çünkü hiçbir ilaç %100 etkili değildir. Asla sıfırlayamayız. Arkadaşlar kanatsız arı ve ölü larva dışarı atmıyor,arı üzerinde varroa göremiyoruz diyorlar,bizi aldatır. Polen çekmecelerine bakıyorum hala varroa döküyorlar. Varroanın ilaca karşı direnç kazanmaması için mücadelesinde unutulmaması gereken değişik aktif maddeli ilaçlar kullanılmalıdır. Tüm arıcılara varroa mücadelesinde başarılar.

4 yorum:

  1. Sayın Kalpaklı bizim yaptığımız mücadelenin yanında diğer arıcılarında bu mücadeleyl aksatmamaları gerekiyor,sorunsuz bir kış sezonu geçirmenizi dilerim.Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. Sayın İlhami bey söylediklerinize katılıyorum.Çevredeki arıcıların sıkıntılarını çok çekiyoruz.Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Hasan Bey,
    Ben ABVarC kurabiyesini karakovanımda kullandım. Oldukça etkili sonuç aldım. Umarım sizde sorunsuz bir kış dönemi geçirirsiniz. Bu sene her ne kadar Perizinle sonbahar mücadelesini yaptıysamda baharda ABVarC kurabiyesini kullanmayı düşünüyorum.
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. selamalr
    varoa mucadelesini 12 ay ayymalıyız sözü güzeldi
    başarılar

    YanıtlaSil