5 Ağustos 2010 Perşembe

HASAT

  Bal hasadı yörelere göre yapılıyor. Kestane bal hasadı yapıldı. İşlerimizin çokluğu nedeniyle ancak yazabiliyoruz. Kaynak sıkıntısı yaşadığımızdan ve bazı denemelerimden dolayı geçen seneki ortalamayı tutturamadık ama; Allah azından bereket versin.
    Ana arıyı kafese aldığımız kovanlardan memnun kalmadım. Çevredeki arıcılar sordukları için kendim denemek zorundaydım. Hem verim alamadım hem de bir kolonide ana arı yapıp yumurtaya başlamış. Kara kovan peteklerinden randıman aldım, tavsiye ederim.
     Hasadın anlamı ürün kaldırma, ekin biçmedir. Ektiklerini biçmesi, yaptıklarının karşılığını alması çok güzel. İnsanlar çocuklarının doğumundan itibaren onlara iyi bir gelecek sağlamak ve onların iyi bir eğitim alması için fedakarlık yaparlar. Çocukların üniversiteyi bitirip işini alması çok güzel!Türkçe öğretmeni olan çocuğumun atanması bizim hasadımız oldu. Tüm arıcılara sağlık ve mutluluklar dileğiyle...

4 yorum:

  1. bu ülkede arıcılıkta tek istediğim bölgeler arası ana arı satışının yasaklanmasıdır
    gezginci arıcılığın düzene sokulmasıdır

    YanıtlaSil
  2. Hasan Bey,
    Türkçe Öğretmenimize mesleki yaşantısında başarılar diliyorum. Umarım Ülkemize hayırlı evlatlar yetiştiren çağdaş ve akıllı nesiller yetiştirir.
    Umarım önümüzdeki yıl hasadınızın bu yıldan çok daha verimli geçmesini dilerim..

    YanıtlaSil
  3. selamunaleykum...

    Hasan abi öncelikle her iki hasadın hayırlı olsun.Bal hasadını her sene yaşıyoruz ama diğer hasad bir kere olur hayatta.Çocuğunuza meslek hayatında başarılar dilerim.

    Karakovan peteklerini önümüzdeki sezon bende kullanmayı düşünüyorum.

    Çalışmalarınızda başarılar...

    YanıtlaSil
  4. HASAN BEY, hasadınız hayırlı ve bereketli olsun.çocuğunuza da hayırlı olsun mesleğinde başarılar dilerim. saygılar...

    YanıtlaSil