18 Ağustos 2010 Çarşamba

ARI SÜTÜ

 
    Arıcılar arı sütünün nasıl elde edildiğini bilirler. Genelde janter yöntemiyle yüzüklere günlük yumurta transferi, başlayıcı ve besleyici koloni yöntemiyle elde edilir. Mektepli dışında alaylı olarak arı sütü elde ettim. Acil ihtiyacım kadar ana arı üretiyorum ama tüm ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Yaşlı anaları öldürdüm, 48 saat sonra yeni ana arıları verdim. 72 saat sonra ana arı kek yerini açarak arı sütlerini aldım.30 civarındaki kovandan 15 gram arı sütü topladım.  8-10 çıtalık arılar olmasına rağmen ana arıların tamamı kabul etti hem de arı sütü elde etmiş oldum. Her arıcıda arı sütü ve polen bulunmalı.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Ben yaptım oldu mu?

    Son yılların en sıcak yazını yaşıyoruz. Arılar sıcaktan kovanların dışına sarkıyorlar.Seraları güneşten korumak için tül perde almadan önce kireçle boyardık. Güneş ışınlarını keser, serayı serin tutardı.Yalnız yağmur yağdığından kireç akar, yeniden boyamak zorunda kalırdık. Kovan kapaklarının altına strafor koymama rağmen yine de sıcak oluyor. Kapakların üzerine kireç sürdüm. Etki yaptığını sanıyorum. Sıcaklardan korunmuş olur inşallah. 

5 Ağustos 2010 Perşembe

HASAT

  Bal hasadı yörelere göre yapılıyor. Kestane bal hasadı yapıldı. İşlerimizin çokluğu nedeniyle ancak yazabiliyoruz. Kaynak sıkıntısı yaşadığımızdan ve bazı denemelerimden dolayı geçen seneki ortalamayı tutturamadık ama; Allah azından bereket versin.
    Ana arıyı kafese aldığımız kovanlardan memnun kalmadım. Çevredeki arıcılar sordukları için kendim denemek zorundaydım. Hem verim alamadım hem de bir kolonide ana arı yapıp yumurtaya başlamış. Kara kovan peteklerinden randıman aldım, tavsiye ederim.
     Hasadın anlamı ürün kaldırma, ekin biçmedir. Ektiklerini biçmesi, yaptıklarının karşılığını alması çok güzel. İnsanlar çocuklarının doğumundan itibaren onlara iyi bir gelecek sağlamak ve onların iyi bir eğitim alması için fedakarlık yaparlar. Çocukların üniversiteyi bitirip işini alması çok güzel!Türkçe öğretmeni olan çocuğumun atanması bizim hasadımız oldu. Tüm arıcılara sağlık ve mutluluklar dileğiyle...